E-maščobni in C-vodni antioksidant za celično membrano in vsebino

Objavljeno dne:
E-maščobni in C-vodni antioksidant za celično membrano in vsebino

Eksplozivno

NAJHITREJŠI sprožitelj degenerativnih PROSTO-RADIKALSKIH reakcij je telesna in celična MAŠČOBA. V vsakem najmanjšem lokalnem telesnem pomanjkanju ANTIOKSIDANTOV se v MAŠČOBAH v celičnih membranah aktivira kot požar bliskovita DEGENERATIVNA verižna reakcija PROSTIH RADIKALOV. Ko lokalno uniči MAŠČOBE, se preseli še na ostala tkiva in jih poškoduje. Upočasni in ustavi pa se šele, ko naleti na dovolj ANTIOKSIDANTOV.

Topnost

PROSTO-RADIKALSKA reakcija se ustavi, ko v telesni MAŠČOBI naleti na dovolj maščobo-topnega E-vitamina. In ko v primeru razširitve radikalskega požara še na druga tkiva najde v vodo-topnem znotrajceličnem gelu, medceličnih prostorih, ožilju in limfi dovolj C-vitamina in drugih ANTIOKSIDANTOV. V telesu je E-vitamin raztopljen v MAŠČOBI in jo VARUJE pred uničenjem. E-vitamin je spravljen tudi v HDL in LDL transporterje HOLESTEROLA in MAŠČOBE, da ta občutljiv tovor NE oksidira na svoji poti skozi ožilje, medtem ko se prevaža iz jeter do celic.

E-vitamin je maščobotopni antioksidant, največ ga je v sončnicah

HDL in LDL

Brez dovolj E-vitamina v telesu se tovor MAŠČOB in HOLESTEROLA v HDL in LDL transporterjih okvari in povzroča v tkivih ob dostavi v celice neželene PROSTO-RADIKALSKE reakcije. Zavarujemo se tako, da redno uživamo dovolj E-vitamina kot MAŠČOBNEGA ANTIOKSIDANTA. Največ ga je v SONČNICAH, tudi BUČNICAH in ostalih oljnih semenih. 2-3 žlice SONČNIC namočimo čez noč ali pa vsaj za pol ure oziroma za nekaj minut. Hitro se malo omehčajo in napijejo.

E-vitamin varuje HDL in LDL transporterje holesterola in maščob

E-vitamin

Namočene so SONČNICE bolj prijetne za grizenje in bolj prebavljive. Enako namočimo tudi 2-3 žlice BUČNIC, da so okusnejše in lažje jih pojemo. SONČNICE so najbogatejši vir naravnega, organsko vezanega KALCIJA. BUČNICE pa vsebujejo protiparazitno snov UBIKINON, ki dela red v črevesju, odlične pa so tudi  za PROSTATO. Kadar bi nekaj pojedli, pa ne vemo kaj bi, je prilika za par žlic SONČNIC ali BUČNIC. Zraven namočimo zadnjih 5 minut še par žlic CHIA semen ali pa LANENIH.

Omega 3

Drobna CHIA in LANENA semena imajo nekaj rastlinske OMEGA 3 maščobe, to je ALFA LINOLENSKA maščobna kislina, ki se v 1-3% deležu pretvori v dolgoverižno OMEGA 3, ki je v ribah. OMEGA 3 so protivnetne in namesto kapsul z ribjim oljem, v katerih je vsaj polovica še drugih maščob, nas CHIA in LANENA semena mimogrede oskrbijo z nujnim deležem neskvarjenega OMEGA 3. Pri industrijski predelavi ribjega olja so MAŠČOBE tako obdelane, da dobimo še marsikaj neželenega zraven. 

Chia semena

Zelo hranljiv in okusen vmesni obrok s športno energijo so namočene SONČNICE in CHIA semena. Namesto česa manj zdravega raje z njimi zasedemo del prostora v želodcu, ker tako lažje obvladamo telo, da je manj volčje lakote in prenajedanja. Namočene v vodi tudi osvežijo počutje in so blagodejne za črevesje, čistijo telo in blažijo vnetne procese. So vir nekuhanih ENCIMOV in beljakovin za encimsko revitalizacijo telesa, ki omogoči, da stečejo zdravilni procesi, ki sicer v energijskem deficitu ne bi mogli.

Glutation

Surove beljakovine pa so pomembne za znotrajcelično tvorbo GLUTATIONA, ki je najmogočnejši ANTIOKSIDANT. E-vitamin se v telesu nekoliko skladišči, tako da zadostuje, da 2-3 krat na teden pojemo nekaj žlic namočenih SONČNIC. C-vitamin pa se NE skladišči in ga telo potrebuje dovolj na dnevni travni. V zrelih letih, če ne pojemo na dan vsaj tretjino surove hrane v razmerju napram kuhani in pečeni hrani, potrebuje telo za zaščito z vodotopnim C-vitaminom eno C-tableto.

Levkociti

Ker je C-vitamin topen v vodi, se zadržuje v celičnem VODNEM GELU, ki je znotraj celic in v medceličnih prostorih. Enako pa v obtočilih kot sta KRI in LIMFA. Kadar je v krvi dovolj C-vitamina, transporterji HDL in LDL, ki potujejo po žilah, NE bodo oksidirali, se pri tem pokvarili in se zaleteli v ŽILNO steno, jo poškodovali in povzročili nevarnost mikro STRDKA. C-vitamin varuje krvni obtok in vse IMUNSKE celice, to so vse vrste LEVKOCITOV, da lahko nemoteno opravijo svoje naloge brez aktivacije CITOKINSKE NEVIHTE.

C-vitamin je vodotopni antioksidant za žile, limfo, celično notranjost in medcelični prostor, obnavlja E-vitamin.

Eritrociti

C-vitamin pa v krvnem obtoku varuje tudi RDEČE KRVNIČKE ali eritrocite, ki transportirajo KISIK do celic. Dovolj KISIKA v globini tkiv je več vitalnosti, manj pa ZAKISANJA, RAKA in degenerativnih bolezni vseh vrst. Vse celice potrebujejo KISIK in utrpijo škodo, kadar ga primanjkuje. C-vitamin varuje torej notranjost celic, obtočila in medcelične prostore, kamor celice izvržejo izrabljene snovi ali svoje odpadke. Te počisti LIMFA. Da ti odpadki ne delajo škode s sprožanjem bliskovitih verižnih reakcij PROSTIH RADIKALOV, mora biti v medceličnih prostorih dovolj C-vitamina.

Citokini

PROSTI RADIKALI nastajajo v PRESNOVI in VNETJIH, v telo jih dobimo s hrano, zrakom in pijačo. Razne ubijalske imunske celice s PEROKSIDNIMI PROSTIMI RADIKALI uničujejo tujke v CITOKINSKI NEVIHTI. Včasih pa nastajajo PEROKSIDNI PROSTI RADIKALI tudi v žilah za oksidacijo žilnih oblog. Važno je, da se preveč ne razbohotijo v CITOKINSKI NEVIHTI. Starejše telo izgleda drugače kot mlado ravno zaradi PROSTO-RADIKALSKIH poškodb tkiva. Te so deloma nepovratne, deloma pa se lahko obnovijo, saj se vse celice vedno znova delijo in pomlajujejo.

Korozija

Kot je železo stalno podvrženo rji, je tudi telo stalno na udaru oksidacije z agresivnimi PROSTIMI RADKALI. Zaužita in vgrajena MAŠČOBA v telesu je izjemno občutljiva na oksidacijo s PROSTIMI RADIKALI. Ko se ta sproži, teče VERIŽNO skozi prisotno MAŠČOBO in morda še daleč naokoli. Zato imamo vedno v mislih in dejanjih NOVO NAVADO s SONČNICAMI, BUČNICAMI, ter drobnimi OMEGA 3 s CHIA in LANENIMI semeni. Za varnost pred PROSTIMI RADIKALI in degenerativnimi procesi v telesu, ki se najlažje aktivirajo v telesnih MAŠČOBAH, je dovolj E-vitamina življenjskega pomena.

Vsak dan spijemo sok pol limone brez sladil stisnemo v 1,5 deci mlačne vode, spijemo na dušek brez sladil in poplaknemo z malo vode.

Zaper terapija

Hkrati z njim pa C-vitamin za OŽILJE in IMUNOST. Imunskemu sistemu pomagamo tudi z zaper terapijo dr. Clark za uničevanje parazitov v telesu in zmanjšanje njihovih toksinov. Z Zaper Zaperino sproti skrbimo za protiparazitno ravnovesje, tako imunski sistem NE podivja ob prevelikem navalu mikrobov in toksinov kot končnih povzročiteljev bolezni. Tako mu ostane več energije in fokusa na pomembne obrambne naloge, ki jih lahko opravijo samo spočite in dobro izurjene IMUNSKE CELICE.

Zaper tinkturi

Ker noben zaper na svetu NE posega v črevesje, je dr. Clark priporočala 'razkužitev 'črevesja' z zaper tinkturami črni oreh, pelin in klinčki. Z zaper terapijo in tinkturami pa se ohrani ČREVESNA FLORA, kar je odlično. Še posebej glede na to, da se pri antibiotikih ČREVESNA FLORA uniči. V tankem črevesju je sedež IMUNSKEGA SISTEMA, v katerem ima zdrava ČREVESNA FLORA ključno nalogo s pravilno MLEČNOKISLINSKO presnovo hranil, da ne prihaja do GNITJA in bohotenja parazitov ter da telo dobi iz hranil uskladiščeno energijo.