Razvoj avtohtone črevesne flore

Ko nas takoj po jedi napihne
Razkuževanje črevesja ni dovolj
Pri napihnjenosti, plinih, nelagodju ali krčih v trebuhu NI dovolj samo razkuževanje črevesja s 7 začimbnicami.
* Razvoja zdrave avtohtone črevesne flore pa tudi z uživanjem probiotikov NE dosežemo.
* Razni probiotični sevi se daljnoročno v glavnem NE 'primejo' in se NE množijo.
* Tudi niso dovolj raznoliki za pestro sestavo črevesne flore kot jo potrebujemo.
4-6 stopenj za črevesje >>
7 začimbnic za razkužitev črevesja >>
Celiakija, gluten, 'glifosat', črevesje, sklepi, avtoimunost >>
Patogeni izločajo endotoksine
Kadar je črevesna flora v pomanjkanju koristnih črevesnih bakterij, so črevesne celice ali 'kolonociti' oslabljene.
* 'Kolonociti' NE tesnijo in črevo je prepustno.
* Zaužito VLAKNINSKO in vso ostalo hrano pa črevesni patogeni presnavljajo v ENDOTOKSINE, ki skozi prepustno črevesje skupaj s patogeni vstopajo v krvni obtok in vnetna žarišča.
'Kolonociti' >>
Vlaknine iz 250 g zelenjave >>
Postopno na vlaknine pri šibki flori
Z eno potezo sprožimo razvoj zdrave črevesne flore, zmagamo nad patogeni in zatesnimo črevo.
Podobno kot razvoj dojenčka
Ključ je v postopnem povečevanju VLAKNINSKE hrane.
* Podobno kot dojenček najprej uživa samo tekočo hrano, potem kašice, celo sadje, priloge in kot se razvija postopoma tudi vsa žita, meso, stročnice in vse ostalo.
Pestre vlaknine, pestra flora
Podobno na postopen način okrepimo črevesne celice ali 'kolonocite' in omogočimo vsestranski razvoj pestre sestave koristnih črevesnih bakterij.
* Pri raznoliki in številčni koristni črevesni flori in zatesnjenih črevesnih celicah nam nobena hrana 'ne obleži' v nelagodju, krčih in napihovanju.
Glede na trenutno stanje črevesja sta 2 vstopni točki v ta protokol razvoja avtohtone črevesne flore in zatesnitve črevesnih celic.
1.stopnja
Prva pomoč
Skrajno nefunkcionalno črevo podobno kot dojenček potrebuje 'prvo pomoč', da v začetni fazi prvih 2 tednov sploh zaživi in lahko sproži regeneracijo v nadaljnjih korakih.
Dekstroza
Črevesna 'prva pomoč' je DEKSTROZA, to je naravni grozdni sladkor ali L-glukoza. 1 žličko DEKSTROZE damo v kozarec vode in po požirkih pijemo skozi ves dan 14 dni.
Dekstrozo nabavimo tukaj >>
Glutamin in butirat
Črevesne celice se NE hranijo z našo hrano.
* Najbolj vsrkavajo DEKSTROZO, aminokislino GLUTAMIN (ta ni za rakave bolnike) in 'butirate' kot soli maslene maščobne kisline s 4 C-atomi v maslu in 'gheeju'.
'Butirat' je hrana za črevesne celice 'kolonocite' >>
* Vsrkavajo še podobne 'acetate' in 'propionate' ki so v KISLEM ZELJU in fermentirani rastlinski hrani. Ostalo pa minimalno ali skoraj nič.
Glutamin >>
Butirat >>
Propionat
'Butirate' proizvaja večina bakterij koristne črevesne flore pri presnovi VLAKNIN.
* Zdrava presnova dovolj številčne in raznolike črevesne flore proizvede dovolj 'butirata' za vzdrževanje črevesnega zdravja.
* 'Propionati' pa nastajajo pri presnovi KISLEGA ZELJA in druge RASTLINSKE fermentirane hrane.
Kislo zelje in bulgur >>
2.stopnja
Sadje in sadna kaša
Po 2-tedenski fazi 'prve pomoči' z DEKSTROZO popolnoma prenehamo in preidemo na zrelo SADJE v kosu.
* Če delamo sokove, pa spijemo sok s kašo vred (pulpo).
* V gostem delu sadne kaše so preproste VLAKNINE, ki krepijo šibko črevesno floro in črevesne celice.
Par žlic belega riža
Malo sadne kaše in par žlic belega riža dnevno NE vzbuja presnove patogenov v ENDOTOKSINE.
* Koristne črevesne bakterije pa se plodno množijo in postajajo vse bolj številčne.
* Proizvedejo vse več 'butirata', črevesne celice se z njim hranijo in vse bolj zatesnijo.
Zdravo črevesje je brez kisika
Tako črevesne celice vse manj prepuščajo KISIK iz krvnih kapilar ob zunanji steni črevesja.
* To je odlično, ker patogeni ostanejo brez nujnega KISIKA za presnovo v ENDOTOKSINE.
* Brez KISIKA v črevesju patogeni naravno ugašajo.
Koristna flora uspeva brez kisika
Koristne črevesne bakterije pa uspevajo in se množijo brez KISIKA.
* V črevesju fermentirajo VLAKNINE v 'butirat'.
Koristna črevesna flora naravno preide v prevlado nad patogeni, ki brez KISIKA avtomatično zamrejo.
3.stopnja
Gomolji in korenovke
Da razvoj številčne in pestre sestave črevesne flore steče do kraja, v 3.stopnji s poudarkom uživamo vse vrste GOMOLJEV zelene, kolerabe, rdeče pese in vse vrste KORENJA rdeče, rumeno, pastinak in peteršiljeva korenina.
* GOMOLJI in KORENJE so najbolj zdravi ogljikovi hidrati za dvig ŠČITNICE in celično ATP energijo.
* GOMOLJ zelene uživamo surov, v juhi, omaki in pečen kot krompir.
Zelena za artritis in žile >>
Beta-karoten za imunost, sluznico, kožo >>
Obrok s korenjem za razkisanje >>
Ščitnica in črevesje >>
Peteršilj krepi ledvice >>
Na 3.stopnji lahko začnemo
Na tej 3. VSTOPNI točki lahko začnemo, če je naše črevesje funkcionira optimalno in nam ne povzroča hujših težav z napihovanjem takoj po obroku.
* V tem primeru prvi dve fazi preskočimo, ves čas pa zmerno uživamo sadje in brezglutenska ŽITA riž, ajdo in proso.
Proso v zdravi sladici >>
4.stopnja
Buče in sladki krompir
Po pestrem uživanju GOMOLJEV in KORENOVK nadaljujemo v 4.fazi s škrobno zelenjavo kot so vse vrste BUČ in sladki krompir.
* Nežne BUČKE za zgostitev juh in omak in vse do hokaido BUČ, ki jih lahko spečemo v pečici v 20 minutah kot prilogo.
* Sladki krompir je obvezen za VLAKNINSKO popestritev v 4.stopnji, vendar z njim NE pretiravamo, ker vsebuje tudi odlično 'glicirzinsko kislino', ki pa ne sme biti v presežkih.
Solate vseh vrst
V 4.stopnji so tudi SOLATE vseh vrst.
* SOLATE nimajo škroba, imajo pa ključne VLAKNINE, ki jih del koristne črevesne flore nujno potrebuje za svoj razvoj in množenje.
5.stopnja
Fižol in vse stročnice
Šele sedaj v 5.stopnji je naša črevesna flora dovolj številčna in pestra, da lahko ugodno presnavlja vlaknine FIŽOLA in STROČNIC.
* Te VLAKNINE so ključne za pestro črevesno floro, ki s svojo presnovo proizvede telesu tudi pomembna mikrohranila.
Fižolov namaz >>
Leča in rdeča pesa >>
6.stopnja
Polnovredna žita z ovojnico
Čisto na kraju v 6.stopnji pa je črevesna flora dovolj razvita in številčna, da lahko nemoteno presnavlja tudi polnovredna ŽITA z ovojnico vred.
* Nabavimo ekološko polnovredno pirino moko, pa tudi pšenično, oves in ječmen.
* Polnovredna ŽITA uživamo z minimalno predelavo.
* Dobro jih sicer prekuhamo, da se deloma razpustijo 'lektini' in 'gluten'.
Lektini >>
Gluten, črevesje, koža >>
Ob težkih dnevih
Vračamo se na 2. ali 3. stopnjo
Vedno kadar začutimo motnje v trebuhu se lahko vrnemo na sadno kašo in par žlic belega riža v 2. stopnji, naslednje dni pa več GOMOLJEV in KORENOVK v 3.stopnji.
* Tako nam prej odleže, koristna črevesna flora se hitro dvigne, namnoži in nadvlada patogene.
Linki za razkisanje >>
Pestrost in izdatnost vlaknin v 4-6 stopnjah uspešno razvija številčno bogato avtohtono črevesno floro za presnovo vseh vrst živil brez napihovanja po jedi.
Tesla-Zaper-Geo vibracije
Zaper dr. Clark
ZAPER terapija s frekvenco 8Hz in 30kHz z uničevanjem PARAZITOV sodelujejo pri razstrupljanjem od PARAZITOV in njhovih toksinov. Lahke in tople KARBONSKE zaper sonde NE ohladijo rok.
Zaper >>
Lakites oscilacije
Večvalovni Lakites oscilator po dr. Lakhovskem zalaga celice z dodatno energijo, da bolj živahno zavibrirajo na svojih lastnih valovnih dolžinah, se zdravo delijo in nadomestijo bolna tkiva.
Lakites >>
Schumannova 8Hz
Geo impulzi 8Hz Bionis in Bionizator povezujejo obe možganski polovici v usklajene samozdravilne ALFA valove za boljše vodenje vitalnih procesov iz možganov.
Bionis >>
Teslov generator
V udobnem počitku ob Teslovem generatorju se naravnamo na blagor vseh vrst. Teslovi skalarni valovi vračajo ajurvedsko ravnovesje in pritegnejo izpolnitev življenjskih potreb.
Teslov skalarni val >>
Alkivita zaperji
- Zaper-Zaperino z zaper frekvenco 30 kHz in Schumannovo geo frekvenco 8Hz >>
- Zapper-Zapper z zaper frekvenco 30 kHz >>
- Zapper-Geo s Schumannovo geo frekvenco 8Hz >>
- Zapper-3 z zaper frekvenco 30kHz, Schumannovo geo frekvenco 8Hz in srednjo frekvenco 250 Hz >>
- Zapy-Rife istih lastnosti kot Zaper-Zaperino plus računalniško krmiljenje zaper terapije >>





