Manj suhe oči za zdravo roženico in vid

Objavljeno dne:
Manj suhe oči za zdravo roženico in vid

Manj suho oko za boljši vid

Suho oko občutimo kot pesek v očeh ali pa kot pekoč ali zbadajoč občutek ko se zjutraj prebujamo, pa tudi čez dan. Zasušeno oko lahko sčasoma privede do POŠKODB ROŽENICE, to je prozorna plast, ki prekriva obarvani del očesa in zenico. Roženica skupaj z naravno očesno lečo lomi svetlobo in vpliva na optično moč očesa. Njena površina mora biti brezhibno gladka in pravilno zaobljena, da svetlobo brezhibno usmerja do vidnega živca.

Poškodbe roženice

Primanjkljaj očesnega maziva z vlago in hranili roženico izsuši in osiromaši. Povzroča vnetja in jo z zastaranimi vnetji poškoduje in razbrazda, tako da nepravilno lomi svetlobo in kvari vid. Do suhega očesa pride zaradi raznih motenj v delovanju solzne žleze in solznega kanala. Zunanja plast očesa z roženico se zasuši in degenerira. To se zgodi, če iz solznic in zaradi dolgotranjega zrenja s premalo mežikanja dlje časa ni ustrezno 'podmazana' z zaščitno in hranilno očesno maščobo, vlago in zdravo sluzjo, ki vzdržuje in oskrbuje vitalnost očesa.

Mežikanje za vitalno roženico

Zavestno pogostejše mežikanje hrani, vlaži in varuje oči. Ko se veke spustijo prek oči, iz žlez pod trepalnicami izločeno zdravo sluz in očesno maščobo skupaj s solznim slojem enakomerno razporedijo po očesu. Večkrat počasi in do kraja zaprimo oči, ne le z bežnim mežikanjem ob zrenju. Zavestno mežikanje in zapiranje oči do kraja izravna manjko solznega sloja. Suho oko se boljše premaže z maščobno, vodno in sluzno komponento, tako je ustrezno navlaženo, zavarovano in prehranjeno. Še posebej je to pomembno za roženico, ki je v vrhnjih slojih očesa odgovorna za zdrave oči in dober vid. Suhe oci >>

Mencanje in masaža oči

Roženica nima krvnih žil. Hranila sprejema izključno z difuzijo oziroma s prehodom iz solzne tekočine, ki od zunaj navlažuje oko. Od znotraj pa pridejo hranila v roženico iz prekatne vodice, ki nastaja v globlji plasti očesa. Pa tudi iz nevrotrofinov, ki prehajajo iz živčnih vlaken roženice. Živčna vlakna roženice nimajo mielinske zaščitne ovojnice, zato se oko nagonsko odziva na bližino predmetov in dotik tako da se zapre. Za oči je zelo koristna nežna masaža in mencanje, ki pospešuje pretok hranil in vlage. Suhe oci >>

Suho oko in zaper terapija za zdravje unicuje parazite

Mehanska obdelava oči

Kazalca nežno položimo na veko vodoravno in ju pomikamo navznoter in navzven v smeri k nosu in proč tako dolgo, tako da začutimo sprostitev. Oči bodo osvežene, z njimi vred pa celotno počutje, ker se telo odziva z regeneracijo. Nato blazinice glavnih treh prstov položimo pod obrvi in nežno potujmo z njimi levo in desno. Enako naredimo pod očmi. Tudi čisto navadno mencanje oči je eliksir, ki sprošča snovni in energijski pretok v očesu za zdravo cirkulacijo.

Vnetja oči in zaper terapija >>

Oči se lahko vnamejo na različne načine. Tudi vnetje zunanjih plasti očesa lahko ogroža vid, ker pusti trajne spremembe v roženici, ki motijo pravilno lomljenje svetlobe. Vnetje je povezano z bakterijami in drugimi paraziti, zato je Zaper Zaperino terapija zelo dobrodošla skupaj z zeliščno podporo črni oreh, pelin in bio klinčkom. Nobena zaper terapija sicer ne vstopa v globinsko notranjost očesnega zrkla (enako kot tudi v prebavila ne), ampak ga učinkovito oplazi v zunanjih plasteh. Skupaj z zeliščno podporo je Zaper Zaperino učinkovita protiparazitna pomoč za energijsko obnovo oči.

Zaper Zaperino unici parazite, Bionis oddaja geo impulze za zdravje suhih oci

Antioksidanti proti sivi mreni

Za presnovo oči je zelo pomembno, da je v telesu dovolj antioksidantov. Notranja in zunanja vlažilna, hranilna in zaščitna tekočina, ki je dovolj bogata z antioksidanti, lahko bolj kvalitetno varuje in obnavlja oči. Manjko antioksidantov je lahko prvotni vzrok mnogih kasneje resnih težav z očmi. Povzroči lahko tudi rast sive mrene, ki začne prekrivati oko, tako da postaja vid kot da gledamo skozi umazano steklo. Siva mrena se odstrani z manjšim operativnim posegom, preprečimo pa jo lahko z uživanjem naravnega E-vitamina v sončnicah, C-vitamina, encimsko bogate surove zelenjave in antioksidantov v bio klinčkih.

Digitalni stres

Oči zelo utruja zrenje v računalnik in pametni telefon. Modra svetloba iz naprav stimulira telo in oči ostanejo v svoji notranji strukturi prisilno bolj odprte. Tudi ko bi potrebovale odmor in regeneracijo, se njihov počitek ne zgodi, ker jih modra svetloba spodbuja in draži k aktivnosti. Očala s filtrom za modro svetlobo so zelo dobrodošla čim smo za računalnikom več kot 3 ure dnevno. Skozi oči gre ogromno prebranih in videnih informacij v obliki slik. Ob računalniku in pametnem telefonu je preskok informacij skozi oči v možgane postoterjen, kar utruja očesno strukturo z naprezanjem.

Suhe oci poskodujejo rozenico - Zaper Zaperino terapija

Naprezanje oči

Posledica naprezanja oči so poleg utrujenih, suhih, bolečih, vnetih in bolnih oči tudi glavoboli in nespečnost. Celotno telo se pri naprezanju oči odziva s stresnim delom živčevja, ki se imenuje simpatikus in sproža stresne hormone. Redno aktivnost za sproščenost oči vrača telesu naravno ravnovesje in tudi z alfa valovi ugodno premika vitalne procese, na katere sicer nimamo neposrednega vpliva.

Večkrat poglejmo v daljavo, zavestno mežikajmo, zaprimo oči do kraja za nekaj sekund, mencajmo jih in uživajmo naravne antioksidante. V sožitju z geo impulzi Bionisa pa je ugodnih alfa valov v telesu še več.

Suhe oci potrebujejo mezikanje, masazo in Zaper Zaperino terapijo

Bionis na očeh

Bionis z oddajanjem geo impulzov ohranja v telesu energijo in sproščenost. Položimo ga na vsako stran oči za nekaj minut in pustimo, da notranji pogled zdrsne v sredini glave globoko za očmi. To je kratka in učinkovita globinska sprostitev, ki jo dopolnimo še z vmesnim mencanjem oči. V nekaj minutah smo lahko kot prerojeni, kadar potrebujemo odmor in nimamo časa za več počitka. Bionis sproža v telesu ugodne alfa valove in s tem pomaga telesu k sproščenosti, počitku in regeneraciji.

Pritisk v očeh

V očesnem zrklu lahko pride do povišanega pritiska, kadar pride do motenj v odtekanju notranje globinske hranilne tekočine, ki se imenuje prekatna vodica. Ta ima vlogo notranjega prehranjevanja oči. Prekatna vodica v očesnem zrklu od znotraj oskrbuje oko z beljakovinami in vlago. Stalno nastaja in odteka, odplavlja izrabljene snovi in dovaja sveža hranila z antioksidanti. Zaradi mnogih vplivov na oči se lahko drenažni kanalčki na robovih mrežnice in roženice zamašijo, tako da prekatna vodica ne more več odtekati. Ali pa se stisnejo skupaj in s tem preprečijo cirkulacijo prekatne vodice, ki ves čas na novo nastaja za zaščito, vlaženje in prehranjevanje očesa od znotraj. Povečan očesni pritisk v zrklu lahko škoduje očem in očesnemu živcu.

Zelena mrena ali glavkom

Laserski poseg je lahko za zmanjšanje očesnega pritiska dragocena pomoč pri 'odprtem zakotju', to je kadar so drenažni kanalčki za odtekanje prekatne vodice zamašeni, dostop do njih pa ni oviran. Povečan pritisk v očeh je resen izziv za vid, zato mu pristopimo odgovorno. Povezan je lahko s trajnim slabljenjem očesnega živca in predela, kjer prehaja do zrkla. To se imenuje zelena mrena ali glavkom. Za glavkom je ključna še občutljivost očesnega živca in slabši krvni obtok v mrežnici, ki je prepojena z drobnimi kapilarami. Zavestna skrb za optimalno vzdrževanje oči preprečuje okvare vida in bolezni oči. Tudi slabi zobje lahko vplivajo z zobnimi vnetji in paraziti na težave z očmi. Zdrava očesna cirkulacija z antioksidanti in nežno masažo oči osvežuje in spodbuja dober vid.

Računalniški vid

Utrujene in suhe oči zaradi prekomernega zrenja v računalnik ali pametni telefon bistveno zmanjšajo delovno storilnost. Z odmorom in zavestno skrbjo za oči smo bolj produktivni.

Pogled v daljavo, navzgor, levo in desno so preproste in hitre vaje, ki naj bodo na dnevni rutini vsak dan, ne le za računalnikom. Oči po celem dnevu za računalnikom otopijo v preobremenjenem stanju.

Daljši pogled v naravo je zdravilo za oči. Resetira tudi celo telo in počutje. Skozi oči priteče ogromno informacij in ko jih sprostimo, se blagodejno odziva celoten organizem k vzpostavitvi ravnovesja.

Suhe oci masiramo, Zaper Zaperino terapija proti parazitom