BOLEČINE v hrbtu

Objavljeno dne:
BOLEČINE v hrbtu

Zaper daje jang energijo.

Z obremenitvami in leti popušča energija ledvic. Pretok energije in krvi v ledvenem delu slabi in hrbet postaja tog in boleč. Vranica in ledvice potrebujejo za poživitev ogenj, jang energijo, ki jo daje črni sezam, žita (riž, proso, ajda, oves, ječmen) kot makrobiotično jang hranilo. Jang energijo pa dajejo telesu tudi bioelektrični impulzi zaper terapije, ki jih telo sprejema skozi dlani, kjer je največ akupresurnih točk. Karbonske zaper sonde pa lahko sede na stolu namestimo tudi zadaj pri križu tako, da jih zataknemo zadaj za pas.

IR žarnica in zaper elektriziranje ledij

Za ogrevanje ledvenega dela uporabimo IR žarnico, ki oddaja infrardeče toplotno sevanje, ki globinsko ogreva tkiva in požene pretok krvi v tkivnih kapilarah. Boljši pretok krvi pomeni več kisika, ki je amortizer za bolečino. Ledveni del torej ogrevamo z infrardečo žarnico za 5 minut dnevno in ga redno elektriziramo z Zaper-Zaperino terapijo.

Jang črnega sezama za gibljiv hrbet

V bio trgovini nabavimo črni sezam in naredimo mesečno kuro tako da ga za užijemo eno čajno žličko dnevno, lahko ob sadju, skupaj z obrokom ali samega in ga poplaknemo z vodo. Črni sezam daje energijo ledvenemu delu in ledvicam in osvobaja pretok energije in krvi. Vpliva na elastičnost ledvenega dela, da se lažje in bolj svobodno gibamo in varujemo zdravje hrbta.

Manjko kisika v stresu po dr. Sarno >>

Za manjko kisika v tkivih so odgovorni tudi čustveni pritiski, ki zožijo kapilare in zmanjšajo krvni obtok. Marsikdo nima nobene okvare, pa ima hrbet tog in boleč. Raziskave pokažejo, da imajo nekateri precejšnje organske okvare, vendar živijo brez bolečin. Po dr. Sarno je skrivnost v potlačenih čustvih, ki se razvijejo v neugodnih življenjskih okoliščinah. Ta slabijo lokalni krvni obtok in kadar se to zgodi na mestu žičnih spletov, ki so zelo občutljivi na padec kisika, občutimo signal lokalnega pomanjkanja kisika kot bolečino, ki je lahko kronična, kljub temu da smo lahko popolnoma zdravi. Preberite več >>

Ozavestimo potlačena čustva >>

Izhod je ozaveščenje, da v večini primerov ne gre za organsko okvaro ne glede na diagnozo, temveč za nezavedni obrambni mehanizem z bolečim lokalnim padcem kisika, ki iz nerešenih čustvenih težav, o katerih ne želimo ali ne moremo govoriti, preusmeri pozornost v boleči hrbet, o katerem pa posredno lahko govorimo okolici kot o svoji težavi. Dr. Sarno oznanja, da potlačenih čustvev ni potrebno razrešiti, da bi se osvobodili togosti in bolečine, temveč se jih moramo samo zavedati kot vzroka svojih težav, da ne iščemo in krivimo za bolečino organskih motenj.
Več >>

Zaper-Zaperino, Bionis in Bionizator >>

Geo in zaper impulzi za lokalni dvig kisika >>

Geo impulzi Bionisa in Bionizatorja polnijo sinapse z bioelektriko in dvignejo bolečinski prag, da postane telo manj dovzetno za manjše bolečine, ker živčevje manj prevaja bolečinske dražljaje v možgane, kjer se razvije občutek bolečine. Zaper impulzi z bioelektriko spodbudijo in poživijo tkiva, da z izboljšanim krvnim obtokom dobijo več kisika. Preberite več >>

Magnezij sprošča tkiva za boljšo cirkulacijo

Magnezij uživamo v naravni, organski obliki v vsem, kar je zeleno in po možnosti surovo. Brokoli, brstični ohrovt, šparglji, zelena paprika, solata, regrat, solata in radič, pa oreški in semena. Organski magnezij se boljše veže, zato ni potrebno pretiravanje, temveč red, da ne izpustimo dneva, ko ne bi pojedli kaj zelenega ali surovega.

Donat Mg za sproščena in zdrava tkiva

Donat pijemo izključno zjutraj na tešče po en kozarček. Ker magnezij v njem deluje alkalno, to uredi jutranje izločanje. V popoldanskem času in zvečer ne uživamo Donata. Medtem ko želodec prebavlja zaužit obrok, ga pitje Donata zmoti, ker alkalni magnezij nevtralizira kislino v želodcu in se hrana ne more do kraja prebaviti, kar ustvarja kisle presnovke odpadnih kislin napol prebavljene hrane. Popoldne pijemo Radensko, tople in hladne čaje na primer klinčkovega. Tri klinčke zavremo v litru vode in pijemo čez dan.

Navpična drža brez pretiranih nagibanj v eni smeri

Telo je ustvarjeno za navpično držo, v kateri so tkiva najbolj sproščena in optimalno razporejena. Vsako pretirano nagibanje v neki smeri poševne lege hrbtenice zategne tkiva in povzroča bolečino, ki je ni lahko odpraviti in povrniti fiziološko ravnovesje ali homeostazo. Tkiva segrevamo z IR žarnico in elektrificiramo z bioresonačnimi zaper impulzi, obenem pa z občasnim uživanjem črnega sezama še dodatno vplivamo na obnovo jin-jang ravnovesja ledvenega predela.

Konjska mast po kopanju ali tuširanju

Nekajkrat na teden po kopanju ali tuširanju na tanko namažemo konjsko mast na čez cel hrbet. Konjska mast vrača pravilno lokalno kislinsko-bazno ravnovesje. Ko so tkiva odprta od tople vode, je najbolj učinkovita, vrača udobno počutje dneva. Z njo namažemo tudi roke in noge, kot preventiva in kurativa v primeru bolečin.

Eterično olje klinčkov proti bolečini

Kapljico eteričnega olja klinčkov na dlani vmešamo v žličko vode in z mešanico na hitro in na tanko namažemo boleča ledja po celi površini. Eterično olje klinčkov lokalno omrtviči bolečino, vendar pazimo, da ne damo preveč kapljic, ker je v preveliki koncentraciji toksično.

Ingver globinsko ogreje in vitalizira

Svež ingverjev sok skoraj trenutno s svojo toploto in globinskim ščemenjem prežene bolečino. Zmiksamo 50 gramov ingverja in ga z dlanjo stisnemo v sok, s katerim brez redčenja z vodo izdatno mažemo ledja in druge boleče sklepe. Ingverjev sok nanašamo in z njim nežno gladimo hrbet vse dokler ne začutimo globinsko toplotno ščemenje, ki traja okoli pol ure, potem pa izzveni. Ostanek zmiksanega ingverja čuvamo še za drugi dan, takrat priteče še enkrat toliko soka med stiskanjem v dlani. Reakcija prijetnega ščemenja, ki preglasi bolečino traja še pol ure po nanosu zadostne količine ingverjevega soka in je zelo ugodna in krepčilna.

Sveta trojica ingver, kurkuma, čili >>

Ingver in kurkuma zmanjšata vnetni COX encim in vplivata na ublažitev vnetja in prostih radikalov, ki so lahko povezani z bolečino. Razstrupljajo tkiva, čili pomaga pri razgradnji maščob in se veže na iste receptorje kot hormoni sreče, zato deluje protibolečinsko in protidepresivno. Čilija smemo zaužiti 6 miligramov dnevno, to je noževa konica. Najboljše je, da ga vmešamo v mešanico ‘Sveta trojica‘, ki vsebuje bio mleti v prahu ingver, kurkumo in čili. Pred obrokom z malo vode zaužijemo četrt čajne žličke mešanice. Več o ‘Sveti trojici’ >>

 

Zaper Zaperino uničuje parazite, bakterije, viruse in glivice v telesu

Zapper Zaper Zaperino oddaja ORIGINALNE zaper impulze ‘pozitivnih off-set’ vrednosti, kot jih je v svojih raziskavah uporabljala izumiteljica in zdravnica dr. Clark >>