Ankilozirajoči spondilitis je najpogostejše vnetje hrbtenice

Objavljeno dne:
Ankilozirajoči spondilitis je najpogostejše vnetje hrbtenice

Ankiloza ali zatrditev

SPONDILITIS je vnetje v VRETENCIH hrbtenice. Najpogostejša oblika je ANKILOZIRAJOČI SPONDILITIS z ZAKOSTENEVANJEM ali 'osifikacijo' ZUNANJIH delov vretenc in OBODOV stanjšanih, poškodovanih in dehidriranih MEDVRETENČNIH ploščic ali diskov.
* Najprej nastanejo kostni IZRASTKI ali 'oseofiti' vrste 'sindezmofiti', ki včasih zlijejo skupaj dve sosednji VRETENCI. Do kostnega zlitja pride skupaj s trdim ZUNANJIM delom stanjšane VMESNE PLOŠČICE ali diska.
*ANKILOZA pomeni ZATRDITEV, med vretenci je vidna na rentgenski sliki pri 30%, pri ostalih so samo IZRASTKI.
* Zelo redko zajame celo HRBTENICO, to se imenuje BAMBUSOVA hrbtenica zaradi izgube PROŽNOSTI.
* Iz VRETENC se raztaplja KALCIJ in se seli v OBSKLEPNA tkiva zaradi LOKALNEGA vnetja, BAKTERIJ, zakisanja in kaotičnega AVTOIMUNSKEGA odziva.
* Primarno VNETNO žarišče ANKILOZIRAJOČEGA SPONDILITISA je ENTEZITIS ali VNETJE kostnega vezivnega tkiva ali ENTEZE, kjer so LIGAMENTI in TETIVE vraščeni globoko v KOST.
* LIGAMENTI so vezi dveh kosti.
* TETIVE pa so kite, ki pritrdijo mišice na kost.

Ankilozirajoči spondilitis bakterija klebsiella Zapper Zaper Zaperino ALKIVITA 

Bakterija klebsiella

V ANKILOZIRAJOČEM SPONDILITISU je dokazano udeležena BAKTERIJA klebsiella. Da bi se skrila pred IMUNSKIM SISTEMOM in ostala neopažena, POSNEMA TELESNE beljakovine.
* Z OPONAŠANJEM ali 'molekularno mimikrijo' ustvarja PODOBNE beljakovine kot so v telesu in se z njimi prekrije. (Kameleon pa prilagodi barvo tako da z 'barvno mimikrijo' posnema okolje.)

* Imunski sistem BAKTERIJO klebsiello vseeno prepozna kot TUJEK zaradi njenih preostalih TUJIH beljakovin ali ANTIGENOV.
* T-limfociti o
blikujejo IMUNSKI SPOMIN na VSE njene sestavne dele in TUDI na njene TELESU PODOBNE beljakovine, s katerimi se skuša skriti.

* Zaradi takšnega imunskega spodrsljaja se ustvari trajen neželen AVTOIMUNSKI SPOMIN za napad na vse tiste TELESNE celice, v katerih so prisotne TELESNE beljakovine, ki jih je BAKTERIJA klebsiella OPONAŠALA.
* Ker gre pri BAKTERIJI klebsielli za OPONAŠANJE več vrst beljakovin KOLAGENA, ki se nahaja prav v KOSTNEM vezivnem tkivu ali ENTEZI, prihaja do ENTEZITISA ali kroničnega AVTOIMUNSKEGA vnetja v vretencih pri ANKILOZIRAJOČEM SPONDILITISU.
Silicij za vezivna tkiva >>

Zaper dr. Clark

ZAPER dr. Clark je dragocena protiparazitna podpora za uničevanje PARAZITOV in zmanjšanje možnosti za AVTOIMUNSKE stranpoti.
* BAKTERIJA klebsiella je namreč prisotna povsod v naravi in v živih bitjih in nima posebnih zahtev za svojo rast. Razraste pa se ob ZAKISANJU in kadar pride globlje v tkiva.
* Včasih je klebsiella celo odporna na ANTIBIOTIKE, podobno kot stafilokoki aureus ali MRSA. Globlje v telo se lahko zanese klebsiella v bolnišnicah s KATETRI in drugimi invazivnimi vstavki.
* Povzroča lahko klebsiella še PLJUČNICO, sepso, vnetje SEČIL, možganske opne ali MENINGITIS ter mehkih tkiv kot je trebušna opna 'peritonej' med prsnim košem in medenico.
Zaper terapija >>

Ankilozirajoči spondilitis je avtoimunska bolezen BAKTERJA klebsiella Zapper Zaper Zaperino dr. Clark ALKIVITA

Največ med 20-30.letom

Okužbe s klebsiello so pogostejše pri zelo mladih. Morda je tudi to razlog, da največ zbolijo za ANKILOZIRAJOČIM SPONDILITISOM mladi med 20-30.letom. Včasih že najstniki, le 6% pa po 40.letu.
* Vnetje KOSTNEGA vezivnega tkiva ali ENTEZITIS lahko sprožijo tudi druge BAKTERIJSKE klice SEČIL, GENITALIJ in ČREVESJA.
* Izzove ga lahko tudi REAKTIVNI ARTRITIS kot posledica vnetja ŽRELA s streptokoki (razen piogenega tipa A), ki so pogost povzročitelj ANGINE pri mladih in še mnoge druge BAKTERIJE vnetega ŽRELA.
Tetivik (Smilax) za revmo in sečila >>

Antigen HLA-B27

Klebsiella lahko reagira tudi z delikatnim ANTIGENOM HLA-B27, značilnim za revmatične bolezni in artritis.
* 90-95% obolelih za ANKILOZIRAJOČIM SPONDILITISOM ima na površju celic prisoten ANTIGEN HLA-B27, ki se povezuje s T-limfociti CD8+ v neželenem ustvarjanju presežka AVTOIMUNSKIH citokinov TNF-α za napad na lastna tkiva.
* Med zdravimi ljudmi ima ANTIGEN HLA-B27 glede na različne populacije le 2-18% ljudi med belci, med temnopoltimi pa še veliko manj.
*
ANTIGEN HLA-B27 je merilo za nagnjenje k AVTOIMUNSKI motnji, ki se lahko razvije ob neugodnih življenjskih pogojih.
* Po vsem svetu zboli v povprečju okoli 1% ljudi, od tega ima tretjina aktivno obliko, pri ostalih pa se bolezen sama lokalno omeji na par VRETENC ali pa samo na IZRASTKE.
Revmatoidni artritis >>
Osteo-artritis ali izraba hrustanca >>

Biološka in klasična zdravila

ANKILOZIRAJOČI SPONDILITIS je 'seronegativna' vrsta sistemske revmatične bolezni. NE ustvarja AVTO-PROTITELES revmatoidnega faktorja RF, ki ga ugotovijo z analizo krvi.
* AVTOIMUNSKI odziv sprožajo direktno T-limfociti CD8+ in MAKROFAGI kot glavne imunske celice za izločanje CITOKINOV TNF-α in INTERLEVKINOV.
* Presežke AVTOIMUNSKIH vnetnih citokinov TNF-α uradno zavirajo z BIOLOŠKIMI zdravili, ki so zelo draga in na voljo le za najhujše primere. Večini olajšajo za več kot 50%, niso pa brez stranskih učinkov.
* Klasična zdravila pomirjajo samo vnetje, NE vplivajo na BOLEČINO in samo bolezen. Imajo stranske učinke na kostni mozeg in jetra, potreben je stalen laboratorijski nadzor. Povzročijo lahko tudi glavobol, vrtoglavico, slabost in izpuščaj.
T-limfociti >>

2 vrsti avtoimunosti

* AVTOIMUNOST se zgodi pri REVMATOIDNEM ARTRITISU s tvorbo AVTO-PROTITELES ali RF faktorjem, ki nastanejo preko B-limfocitov in T-limfocitov CD4+.
* Pri ANKILOZIRAJOČEM SPONDILITISU pa v glavnem preko MAKROFAGOV in T-limfocitov CD8+. Brez udeležbe AVTO-PROTITELES.
* V obeh primerih gre v telesu v končni fazi za PRESEŽKE vnetnega citokina TNF-α, ki z NEKROZO ali odmiranjem AVTOIMUNSKO poškodujejo lastna tkiva.
* Sočasno pa se tvorijo še presežki drugih CITOKINOV, na primer INTERLEVKINI 'IL17 in IL-17F' s podobnim delovanjem kot TNF-α.
* INTERLEVKINI nastajajo v pomagalnih LIMFOCITIH vrste Th17.
Reaktivni artritis >>

D-vitamin zavira citokine

Aktivna oblika D-vitamina močno oslabi presežno proizvodnjo citokinskih INTERLEVKINOV IL-17 in IL-17F, ki sta v presežku pri ANKILOZIRAJOČEM SPONDILITISU.
* D-vitamin je ključen IMUNOMODULATOR, ki pomirja presežno tvorbo CITOKINOV, ki AVTOIMUNSKO ogrožajo prizadeta telesna tkiva.
* Prav vsaka IMUNSKA CELICA ima receptor za D-vitamin, ki je stikalo za stabilizacijo IMUNSKEGA SISTEMA, da deluje bolj organizirano in uravnovešeno, brez AVTOIMUNSKIH stranpoti.
* Pomembno je, da IMUNSKI SISTEM pravilno prepoznava lastna tkiva in da NE pride do procesov napačnega povezovanja in označevanja ter s tem do presežkov CITOKINOV TNF-α ter 'IL17in IL-17F', ki so del AVTOIMUNSKEGA napada.
Kurkuma zavira TNF-α  >>

Avtoimunske bolezni

D-vitamin zavira presežke citokinov TNF-α in mnogih INTERLEVKINOV še pri drugih AVTOIMUNSKIH boleznih kot so:
* ASTMA, LUSKAVICA, MULTIPLA SKLEROZA, ALERGIJE, kronična vnetna ČREVESNA BOLEZEN KVČB, CRONOVA BOLEZEN občutljivega črevesja, razjede debelega črevesja ULCEROZNI KOLITIS, vnetje oči ali UVEITIS, kožni RAK, ALZHEIMERJEVA bolezen, VELIKA DEPRESIJA, progresivna FIBROZA zgornjega dela pljuč, REVMATOIDNI ARTRITIS ter ARTRITIS pri boreliozi in luskavici.
Multipla skleroza >>
Črna kumina umirja avtoimunost >>

D-vitamin pršilo VALENS iz lekarne 1000 enot plus K2-vitamin.

D-vitamin uravnovesi kalcij

D-vitamin z dodatkom K2-vitamina pa obenem vpliva še na KALCIJ, da se drži v KOSTEH in klinično dokazano ublaži ANKILOZIRAJOČI SPONDILITIS.
* D-vitamin vpliva na to, da gre KALCIJ v KOSTI in NE iz njih. Tako je med VRETENCI manj kostnih IZRASTKOV in ZATRJEVANJA, ki poteka po mehanizmu nalaganja KALCIJA ali kalcifikacije.
* Ker se KALCIJ bolj drži v kosteh, pa tudi VRETENCA ne izgubljajo KOSTNE MASE in ostanejo bolj čvrsta in mehansko odporna v primeru poškodb.
* V lekarni vzamemo 25 ml PRŠILO D-vitamin v kombinaciji s K2-vitaminom odlične znamke 'Valens' s 1000 enotami, 1-2 razprška dnevno po jedi pod jezik za 125 dni za 12,79 eur >>
* K ohranitvi kostne mase prispevajo tudi geo impulzi, ki s 'piezoelektričnim' učinkom ustvarjajo bioelektrični naboj v dentinskih, keratinskih in kolagenskih kostnih vlaknih za izboljšano presnovo kostnih celic.
Piezoelektrika za presnovo kosti >>
Geo impulzi Bionizator >>

Naravno zaviranje TNF-α

Na zaviranje TNF-α ter 'IL-17 in IL-17F' pri pa lahko raznoliko vplivamo z naravnimi sredstvi brez stranskih učinkov, če jih uporabljamo v mejah predpisanih količin:
'Ftalid 3nB' v gomoljih, listih, steblih in semenih zelene >>
Semena ČRNE KUMINE za umiritev avtoimunskih napadov >>

Spagirične kapljice Veliki/Beli jesen ali Fraxinus excelsior za ligamente in tetive >>
Tetivik (Smilax) korenina vzpenjalke toplih krajev >>
Afriška korenina vražji krempelj >>
KURKUMA posušena in mleta, za ravnovesje kalcija >>
INGVER korenika in posušeni ingver >>
* KURKUMA in INGVER sta zaželena za TRAJNO vsakodnevno uporabo. Njuno SISTEMATČNO zaviranje vnetnega COX encima je ključno za ugoden za ANKILOZIRAJOČI SPONDILITIS.
* Preostala 4 naravna sredstva zgoraj pa ob tem izmenjujemo na vsak mesec-dva-tri, tako da STALNO krožijo. Vsako ima svoj mehanizem zaviranja TNF-α z drugimi sestavinami in se za maksimalni učinek odlično dopolnjujejo.
* Obenem pa vsa naravna sredstva zgoraj vključno z D-vitaminom poleg zaviranja TNF-α naravno zavirajo tudi neželene presežke nekaterih drugih CITOKINOV s podobnimi učinki kot TNF-α. Med drugim na INTERLEVKINE 'IL-17 in IL17F', ki nastajajo v pomagalnih celicah T limfocitov vrste Th17.
* Cigretni dim s svojim draženjem dihal spodbuja bolezensko diferenciacijo celic Th17 in njihovo tvorbo neželenih CITOKINOV tudi pri kronični obstruktivni bolezni pljuč KOPB in drugih boleznih dihal.
Ingver >>

Pri ankilozirajočem spondilitisu ležemo za par minut na ravno podlago večkrat na dan in globoko vdahnemo, da se vretenca razprejo in odprejo hidraciji, kisiku in hranilom iz krvnega obtoka.

Voda, razteg, rebra, ležanje

Za celotno HRBTENICO je ključno, da MEDVRETENČNA ploščica ali disk vzdržuje svojo prostornino in obliko. Izsušuje, tanjša, stisne, deformira in dehidrira se, kadar premalo PIJEMO in se premalo pretegujemo NAVZGOR.
* Takrat pride do ZBITOSTI, utesnjenosti, lokalnih mikro poškodb, VNETJA, manjka kisika in hranil, zakisanja, razrasta BAKTERIJ in AVTOIMUNSKEGA odziva.
* Vedno ko razširimo REBRA, se VRETENCA razmaknejo in MEDVRETENČNE ploščice vsrkajo vodo, kisik in hranila. Večkrat na dan do kraja napolnimo PLJUČA, razširimo REBRA in počasi, a temeljito DVIGNEMO roke kot bi se hoteli dotakniti stropa. Dvignemo tudi LOPATICE in RAMENA kolikor se le da in zadržimo par sekund ali pa elastično hodimo s to držo par korakov.
* VODO uživamo po POŽIRKIH ves dan. POŽIREK malce zadržimo v ustih preden ga pogoltnemo, tako da telo zazna VODO in pošlje signal izsušenim tkivom, da se odprejo HIDRACIJI. Ne pijemo kot avtomat z zlivanjem VODE v sebe. Podobno kot pri izsušeni in razpokani zemlji VODA steče mimo. Vpije se šele potem, ko se dovolj omoči. Za to pa najprej potrebuje stalno vlaženje po malem.
* Izmenično z RAZTEGOVANJEM in PITJEM pomaga tudi večkrat po nekaj minut LEŽANJA na RAVNI podlagi. Vsakič, ko začutimo utrujenost v HRBTENICI, za trenutek LEŽEMO na povsem RAVNO podlago, da se 'poravnamo'. VRETENCA se zdravo razmaknejo. Počasi razširimo REBRA in globoko VDAHNEMO. Leže so vretenca dovolj sproščena in BREZ PRITISKA TEŽE, tako da maksimalno vsrkavajo VODO in svežo kri s hranili in kisikom.
Navadna in kisla voda >>

Stalno gibanje in toplota

BOLEČINA pa se pri ANKILOZIRAJOČEM SPONDILITISU pojavi v daljšem mirovanju, ko se telo OHLADI, na primer med spanjem ali poležavanjem. Iz spanca nas zbudi proti jutru, ko PADE TELESNA TEMPERATURA in prisili, da vstanemo in se RAZGIBAMO. Ko steče cirkulacija in se telo SEGREJE, se tudi BOLEČINA ublaži in umiri.
* Raznoliko PREMIKANJE hrbtenice in lokalna TOPLOTA delujeta PROTIBOLEČINSKO.
* Zato nikoli NE smemo dlje časa MIROVATI v isti legi.
* Hrbtenica se mora stalno nežno PREMIKATI z raznolikimi gibi.
* Z NEOPRENSKIM pasom pa podnevi in ponoči redno poskrbimo za dodatno LOKALNO TOPLOTO, da nas manj prebuja BOLEČINA in jutranja OKORELOST.
* BOLEČINO ublaži tudi plavanje v topli termalni vodi.
* ZAPER dr. Clark je odličen za uničevanje BAKTERIJ, mikrobov in PARAZITOV, ki so včasih s svojimi ANTIGENI ali tujimi beljakovinami vključene kot sprožitelji ANKILOZIRAJOČEGA SPONDILITISA.
Zaper lastnosti >>

Plavanje v topli termalni vodi sprošča in pomirja vretenca pri ankilozirajočem spondilitisu in blaži bolečino.

Ligamenti in tetive

Zaradi enoličnih obremenitev lahko utrpijo mikro-poškodbe tudi LIGAMENTI, ki med VRETENCI vežejo skupaj dve kosti. In TETIVE, ki na kost pripnejo mišice. Kadar se LIGAMENTI in TETIVE skrajšajo zaradi pomanjkljivega raztegovanja HRBTENICE navzgor, zbitosti, manjka cirkulacije in lokalne DEHIDRACIJE, so na svojih prirastiščih v KOST bolj občutljivi na VNETJA.
* Ta prirastišča se imenujejo ENTEZA ali kostno vezivno tkivo, ki spaja LIGAMENTE in TETIVE s KOSTJO. Vnetje pa je ENTEZITIS.
* Povzroči nastanek robnih 'sindezmofitov' ali kostnih IZRASTKOV med sosednjimi VRETENCI in vmesno ploščico, ki se v ZUNANJEM delu lahko spojijo v lokalno zatrdelost HRBTENICE. Do spoja pride podobno kot se združijo rastoči jamski kapniki 'stalagmiti' in 'stalaktiti'.
Ligamenti in tetive >>

Omejeni kostni izrastki

Dolgotrajna vnetna zakisanost pri ANKILOZIRAJOČEM SPONDILITISU namreč topi KALCIJ v vretencih in s tem njihovo slabi trdnost in kostno gostoto. Raztopljeni KALCIJ pa se na žalost ujame v obsklepna tkiva, LIGAMENTE in TETIVE ter ustvarja IZRASTKE ali 'sindezmofite' na zunanjih delih vretenc. Z nalaganjem KALCIJA in kostnimi IZRASTKI se lahko vretenca lokalno lahko zlijejo v eno kost tako da HRBTENICA ni več prožna.
* V glavnem je ZAKOSTENITEV ali 'osifikacija' hrbtenice lokalno omejena in se NE razširi na celotno HRBTENICO.
* Otrdela HRBTENICA je vidna že na okostjih starega Egipta, opisana pa je v 17.stoletju.
* Zraščeni, spojeni in trdi PREDELI se imenujejo tudi BAMBUSOVA hrbtenica, ker na mestih popolnega zlitja vretenca lokalno NISO gibljiva.
Osteoporoza >>

Roke razpremo in dvignemo, razširimo rebra in vdahnemo za razbremenitev hrbtenice pri ankilozirajočem spondilitisu.
Roke razpremo in dvignemo, razširimo rebra in vdahnemo za razbremenitev hrbtenice pri ankilozirajočem spondilitisu.

Prsni koš in rebra

Trajna topa bolečina na mestu, kjer se spaja HRBTENICA z MEDENICO, lahko z istim mehanizmom ENTEZITISA ali vnetja kostnega vezivnega tkiva kasneje zajame še nekatere LIGAMENTE in TETIVE okoli:
kolkov, medenice, kolena, gležnja, medrebrnih mišic, ramena, včasih v prstu in predvsem AHILOVO TETIVO ter 'plantarno aponevrozo', ki vzdržuje lok STOPALA in se spodaj pripne na PETO.
* Včasih prizadene OČI z vnetjem šarenice in ciliarnika (iridiciliklitis), tako da je eno oko rdeče, boleče, vneto, solzeče in občutljivo na svetlobo ter prebavila.
* Kadar zatrdi HRBTENICA v zgornjem delu hrbta, otežuje DIHANJE in premikanje REBER, ki so pripeta na zlita VRETENCA in povzroča bolečino v prsnem košu.
Psoas mišice >>

Ugodnejši izid

Boljši potek bolezni ANKILOZIRAJOČI SPONDILITIS je, kadar velja vsaj polovica od spodaj naštetih točk:
* se bolezen ni začela pred 16.letom
* ni vnet in otečen velik sklep kot je koleno
* ni otečen en celoten prst na roki ali nogi
* ni bolečin v kolkih
* ni pospešene sedimentacije rdečih krvničk
* ni zmanjšana gibljivost v ledjih in vratu
* nesteroidna protirevmatična zdravila z zaviranjem COX encima (ibuprofen, naklofen, aspirin) še uspešno zmanjšajo bolečino
STOP vnetja >>
Voltaren >>

Kurkuma in ingver zavirata vnetni COX encim pri ankilozirajočem spondilitisu
Kurkuma in ingver zavirata vnetni COX encim pri ankilozirajočem spondilitisu.

Razkisanje telesa

Uživanje SUROVE zelenjave zaradi raznolikosti FITOKEMIKALIJ, ENCIMOV, mikroelementov in vitaminov ter njihovega RAZKISANJA telesa vzdržuje ravnovesje KALCIJA.
* Kalcij je BAZIČNI ali ALKALNI element, ki ga telo RAZTAPLJA v KOSTEH in ZOBEH za nevtralizacijo prekomerne KISLOSTI zaradi odlaganja zakisanih presnovkov.
* ZAKISANI PRESNOVKI nastajajo zaradi nepopolne presnove v HORMONSKIM neravnovesju, ki s presežkom stresnih HORMONOV odvzema energijo prebavi in imunskemu sistemu.
* Potem pa telo vpokliče KALCIJ iz kosti za lokalno nevtralizacijo presežne kislosti.
* Viški raztopljenega KALCIJA se nalagajo v mehka tkiva in tvorijo tudi KOSTNE IZRASTKE.
* Uživanje KURKUME in D-vitamina uravnava ravnovesje KALCIJA v telesu.
Kurkuma >>

Večvalovni oscilator

LAKITES oscilacije dr. Lakhovskega dajejo celicam energijo, da lažje vzdržujejo ravnovesje v svojem naravnem nihanju in opravljajo svoje naloge. Telo je zelo hvaležno za krepčilno mrežo oscilacij na celičnih valovnih dolžinah. Celice se energijsko okrepijo in so bolj trpežne.
Lakites >>

Schumannova frekvenca

Samozdravilne ALFA valove spodbuja v telesu Schumannova frekvenca 8Hz. Ključna je za boljšo povezanost obeh možganskih polovic in za ugodno krmiljenje vseh življenjskih procesov. Bolj usklajeni MOŽGANI delujejo organizirano, tako da telesne funkcije znova zaživijo.
Bionis in Bionizator >>

Ankilizirajoči spondilitis in samozdravilno sproščanje ob Teslovem generatorju in večvalovnem oscilatorju LAKITES

Teslov generator

Na globoki ravni ajurvedskega ravnovesja Teslovi skalarni valovi obnovijo naravno inteligenco delovanja organizma tako da se odpre bolj svobodnemu toku energije in informacij. Počitek ob Teslovem generatorju s pozornostjo na telo in ozdravitev prikliče uresničitev molitve in želja.
Teslov generator >>

Ankilozirajoči spondilitis zatrdi vretenca BAKTERIJSKO vnetje AVTOIMUNSKO Zaper Zaperino ALKIVITA

Zaper terapija

Na telesni ravni je ključno vzdrževanje protimikrobnega ravnovesja z uničevanjem PARAZITOV z ZAPER terapijo. Da presežki BAKTERIJ s svojimi ANTIGENI ali tujimi beljakovinami NE zmotijo imunskega sistema v njegovi osnovni naravnanosti obrambne zaščite telesa in odstranjevanja TUJKOV.
Zaperji dr. Clark >>